Heerlijk Portugal


U wilt (h)eerlijk leven. Nu!

Wilt u voor uzelf en uw familie een beter leven.  Heeft u de buik vol van het slechte weer, de hoge prijzen, de overbevolking, de overuren, de stijgende criminaliteit, de regering  op uw rug met hun handen diep in uw zakken? Al overwogen om naar een ander land te verhuizen of ergens een vakantiehuis te kopen? Welk land en welke regio?  

Uw criteria?

 

 1. Gematigd klimaat zowel in de zomer als in de winter, zonder extreme temperaturen.
 2. Veilige en stabiele vastgoedmarkt.
 3. Lage levenskost.
 4. Betaalbare eigendommen.
 5. Doordachte wetgeving: U wilt geen bulldozer uw huis met de grond gelijk zien maken.
 6. Lage criminaliteit.
 7. Prachtige natuur.
 8. Zuivere lucht en water dat nog (h)eerlijk is om in te zwemmen.
 9. Goede stranden in de buurt.
 10. Goede, snelle verbinding met uw vaderland
 11. Goede infrastructuur – supermarkten, communicatie, wegen, goedkoop en betrouwbaar openbaar vervoer.
 12. Vriendelijke en open mensen.
 13. Geen betonwijken voor buitenlanders.
 14. Geen toeristentarieven.
 15. Frans of Engels zijn voldoende om u verstaanbaar te maken.
 16. Automatisch residentierecht als Europeaan
 17. Automatisch recht op moderne ziekenzorg als Europeaan
 18. Politieke stabiliteit.
 19. Heerlijke maaltijden in supergoedkope restaurants.
 20. Absurd goedkope en erg lekkere wijn
 21. Belastingsvoordeel: Als belg kan je hier volledig belastingsvrij van je pensioen genieten. 

In de hele wijde wereld is er SLECHTS ÈÈN PLAATS waarvoor al deze punten gelden. Gelooft u ons niet. Laat het ons weten indien u nog een andere streek kan noemen!
Ontdek zelf het groene hart van Portugal: Europa’s vergeten Eden, dichter bij het Paradijs kom u op dit continent echt niet.

De regio

Het Toscane van Portugal, de regio aan de Serra da Lousã, ligt een beetje Noordelijk ten opzichte van het centrum, tussen Lissabon en Porto, vlakbij het prachtige Coimbra met zijn Middeleeuwse Universiteit. Deze region biedt een verbazingwekkende verscheidenheid, van de hoge beboste bergen in het Oosten  over weelderige groene valleien naar de vlaktes en lagunes aan de kust in het Westen. Bestaat er nog een plaats in Western Europa waar je ´s ochtends kan skiën en in de namiddag een van een cocktail kan genieten onder een palmboom?


De gouden stranden van de Zilverkust (Costa de Prata) zijn vlakbij. U kan natuurlijk ook zwemmen in één van de vele warme, glasheldere rivieren en meren, vaak mét goede restaurants.Deze plaatsen zijn tevens geweldig voor een picknick of om een boek te lezen in de zon!

Coimbra, na Lissabon en Porto de belangrijkste stad van Portugal (en de vroegere hoofdstad) biedt naast zijn eeuwenoude prachtige universteit, zijn fado en zijn gezellige smalle straatjes ook alle modern comfort: shopping centra, internationale restaurants, theaters, musea, en uitstekende openbaar vervoer ( bus en spoor).
Dankzij het gerenomeerde Universitair Ziekenhuis (dat behoort tot de top 5  in Europa), is het tevens hét  nationale medisch centrum.

Ook Tomar (Unesco Wereld erfgoedl), een historisch pitoresk stadje, is een regionaal juweel.

Aveiro in het Noorden (wel eens het ‘Venetië van Portugal genoemd naar het ene kanaal dat door de stad stroomt) biedt goede winkelgelegenheid, prachtige lagunes en stranden en hartverwarmende gestreepte strandwoningen.

Een speciale aantrekkingskracht van deze region komt tevens van de ‘xisto’ leien bergdorpjes: Sommige zijn verlaten, anderen erg levendig, maar allemaal geven zee en perfecte indruk van een levenswijze die met uitsterven bereigd is.

Te goed om waar te zijn. Zit er een adder onder het gras?

Als uw leven niet compleet is zonder hoogbouw, frituur of uithaalchinees, úitgangsleven en een lange sliert landgenoten om u elk moment van de dag te omringen, dan is dit NIET de ideale plek voor u. Maar indien u rust op prijs stelt, natuurschoon en een makkelijke levensstijl, doe dan net zoals de duizende Nederlanders, Belgen, Fransen en Engelsen die hier al wonen – genoeg mensen voor een gezellige babbel indien gewenst, maar nooit en buitelandersghetto. Dit is het ECHTE  Portugal, geen dure  toeristen-val die afsterft in de winter.

Door de uittocht van jonge Portugezen naar de grote steden staan heel wat huizen leeg in de plattelandsdorpjes. Dat is goed nieuws voor buitenlanders die al heel wat eigendommen voor een goede prijs kochten en renoveerden en nieuw leven inbliezen.

De ontdekking van Europa’s Vergeten Eden is gestart. Er zit echt geen adder onder het gras. U kan deel uitmaken van deze ontdekking: Loop uw kans niet mis!

EXTRA KOSTEN bij het ko+pen van een woning?

Wanneer u uw droomhuis vindt, wilt u graag weten wat precies de extra kosten zijn die bovenop de aankoopprijs komen. In Portugal liggen die kosten meestal slechts rond de 5%, maar in sommige gevallen nog een stuk lager.

De kosten ten laste van de koper zijn onder andere de volgende:

Overdrachtsbelasting (IMT)

De overdrachtsbelasting of IMT is een verplichte gemeentelijke belasting. IMT wordt in Portugal geheven over de verkoopwaarde van het onroerend goed zoals die staat vermeld in het koopcontract. IMT moet vóór ondertekening van de notariële akte te zijn betaald.

Pas als je de IMT hebt betaald, kan de overdracht van de woning in Portugal definitief worden afgerond, en kan hij op jouw naam worden ingeschreven in het kadaster.

Copyright ©  Eden Portugal. All Rights Reserved

 

 

HUIZENAANBOD